Tornar a L'illa Inspira
28/06/2021

Moda o obligació? La moda es torna sostenible

El que és una realitat és que el consumidor actualment és molt més exigent amb les seves compres i cada vegada més va adquirint una consciència més forta cap a la cura del món que l'envolta. Ja sigui per pura convicció o per corrent social, volem cuidar el nostre planeta per poder seguir gaudint. Els números no enganyen, la moda sostenible guanya adeptes a passos de gegant i Google en dóna fe donant-li el número 18 dins del rànquing de cerques.

Però, què significa moda sostenible? Segons l'enciclopèdia més universal de la xarxa, la moda sostenible, també anomenada "moda ètica" o "slow fashion", és una part de la creixent filosofia del disseny i tendència de la sostenibilitat, l'objectiu és crear un sistema que pugui ser recolzat indefinidament en termes d’ambientalisme i responsabilitat social. La definició oficial ens fa pensar directament en l'ús de teixits ecològics, en un comerç just, i en processos que no danyin el planeta amb emissions de gasos o productes tòxics. En tot cas, sempre pensem en productes creats des de zero. I si anem més enllà? L'economia circular és la nostra resposta.

D'una banda hi ha el mercat tan en auge de segona mà. Botigues, plataformes digitals, markets i centres comercials on trobar peces i objectes de tota mena per donar-los una segona vida tal com són. Diríem que es tracta d'un traspàs de poder, un nou lloc on ser lluït.

Foto: North Sails

Però la moda sostenible també es pot entendre com aquella que parteix de materials ja existents que han tingut un altre ús que no té res a veure amb la moda. I aquí és on neixen marques com North Sail o Ecoalf entre moltes altres. Gairebé totes elles amb un denominador comú: convertir el plàstic en les seves diferents formes en peces amb estil i sostenibles.

Blanca Padilla X Ecoalf

Foto: Blanca Padilla x Ecoalf

I tu? T'uneixes a la moda sostenible per a convicció?